Getouwtrek om FC Twente-spelers: 'Benieuwd of we alles bij elkaar kunnen houden'

Getouwtrek om FC Twente-spelers: 'Benieuwd of we alles bij elkaar kunnen houden'

16-11-2022 07:45
72

FC Twente-trainer Ron Jans kijkt met veel interesse naar de aankomende transferperiode. Wat hem betreft behoort een vertrek van Ramiz Zerrouki niet tot de mogelijkheden. Jans hoopt alles bij elkaar te kunnen houden.

Het verhaal over Zerrouki is duidelijk: hij kon naar Feyenoord, maar Twente weigerde. Dat zal in de aankomende transferperiode niet veranderen. "Zo staan we er wel in", zegt Jans in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Het zou voor Ramiz, een geweldige speler en een geweldige jongen, heel dom zijn om de deur dicht te gooien."

"Jan Streuer (technisch directeur, red.) gaat daarover en zijn verhaal is heel duidelijk: er is geen noodzaak om in januari te verkopen. Stel je voor: er komt een club die een geweldig bedrag biedt, het is voor hem een geweldige stap én we hebben een opvolger. Dan wordt het misschien anders, maar voor zover ik weet hebben we die nog niet en zijn we daar ook niet op zoek in januari."

Vaak gebeurt het dat spelers teleurgesteld zijn wanneer ze hun droomtransfer niet kunnen maken. "Je praat erover, maar het belangrijkste is de jongen zelf. Ga je dan niet meer presteren en niet meer werken? Bij Mees Hilgers was dat ook zo, al was dat minder concreet. Die jongens pakken het fantastisch op. Die kans komt altijd later. Pleguezuelo heeft ook zijn plannen, zijn contract loopt af. Wij willen eventueel wel door als hij met zijn rol om kan gaan, maar wellicht dat hij ook op zoek is. Wij willen Julio er eigenlijk bij houden, een zeer gewaardeerde speler voor ons."

"Ik ben benieuwd of we alles bij elkaar kunnen houden in januari", vertelt Jans. "Het zou me niks verbazen als er nog iets gebeurt."