Regelgeving zit FC Barcelona dwars, Laporta doet oproep aan LaLiga

Regelgeving zit FC Barcelona dwars, Laporta doet oproep aan LaLiga

16-11-2022 06:55 Laatste update: 07:25
88

FC Barcelona is in de aankomende transferperiode niet in staat om spelers vast te leggen. Dat laat voorzitter Joan Laporta weten. Barcelona ligt door de regels rond financial fair play nog aan de ketting.

Barcelona staat er een stuk beter voor dan in deze periode vorig jaar, zoveel is zeker, maar de club moet nog altijd pas op de plaats maken. "Binnenkort zullen we pre-pandemische niveaus bereiken en een van de meest financieel gezonde clubs ter wereld zijn", zegt Laporta in Colombia tijdens een promotie van de Barça Foundation.

"Fair play zit ons dwars, we kijken hoe we dit kunnen compenseren zodat de trainer en de technische afdeling alsnog spelers kunnen halen. We moesten aan een aantal hendels trekken om financieel meer mogelijk te maken. Die hebben de club van de ondergang gered. Volgens de regels van de Spaanse fair play kunnen we nu geen spelers vastleggen."

De voorzitter is niet blij met de verschillen in regelgeving. "Wij en sommige LaLiga-clubs proberen om de Spaanse organisatie te overtuigen om flexibeler te zijn en voor mogelijkheden te zorgen die Barcelona nog sterker kunnen maken. De regels zijn flexibeler in de Premier League dan in Spanje en dat snap ik niet."