Zeven arrestaties na vernederen en mishandelen van Feyenoord-fan in De Kuip

Zeven arrestaties na vernederen en mishandelen van Feyenoord-fan in De Kuip

16-11-2022 15:56
251

Zeven mensen zijn aangehouden na het vernederen en mishandelen van een 21-jarige Feyenoord-liefhebber, afgelopen zomer tijdens het oefenduel van de Rotterdammers met Olympique Lyon. Het slachtoffer, dat de wedstrijd bijwoonde met zijn 16-jarige broer, werd onder meer uitgescholden en geslagen.

Dat meldt de politie. De zeven Feyenoord-fans verpestten de wedstrijdbeleving van de twee Groningers. Het broertje had na lang sparen twee kaartjes voor de wedstrijd tegen Lyon op 24 juli kunnen kopen. De twee zijn al jaren supporter van de club, maar hebben zelden de kans om naar De Kuip te gaan. Door omstandigheden had de 21-jarige jongen echter alleen een sportbroek met FC Groningen-logo bij zich.

Ongeveer een halfuur na het begin van de wedstrijd kwam een zevental Feyenoord-supporters op de 21-jarige jongen af. Ze sloegen hem, scholden hem uit en duwden hem hard, waardoor hij tussen de stoeltjes van de tribune viel. Eén van verdachten trok daarbij de gewraakte sportbroek bij de man uit en nam die mee. Het 16-jarige broertje voelde zich ondertussen enorm geïntimideerd, zo schrijft de politie.

Na afloop, bij het verlaten van het stadion, was de vernedering nog niet ten einde en werd de 21-jarige weer uitgescholden en geduwd. De man deed aangifte, waarna een onderzoek werd gestart. De identiteit van de zeven verdachten, tussen de 22 en 39 jaar, kon worden achterhaald. Zij zijn allemaal aangehouden en gehoord. Als het onderzoek is afgerond bepaalt de officier van justitie wie zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie