Verdrietig nieuws voor Haller: 'Moet zeggen dat mijn gevecht nog niet voorbij is'

Verdrietig nieuws voor Haller: 'Moet zeggen dat mijn gevecht nog niet voorbij is'

16-11-2022 22:14 Laatste update: 22:15
22

Sébastien Haller is nog niet kankervrij verklaard. De Ivoriaanse spits van Borussia Dortmund hoopte begin 2023 zijn rentree op het voetbalveld te mogen vieren, maar moet eerst onder het mes.

Via Twitter laat Haller weten dat zijn gevecht tegen kanker nog niet voorbij is. 'Zoals vanaf het begin duidelijk was, zouden er na de chemotherapie verschillende scenario's zijn. Ik moet mededelen dat mijn gevecht nog niet voorbij is', schrijft hij. 'Ik zal een operatie moeten ondergaan, om definitief een einde te maken aan deze tumor, die me weghoudt van het voetbalveld.'

Haller bedankt iedereen voor de steun en schrijft 'ernaar uit te kijken de mensen in het stadion weer te zien'. Eind oktober verscheen Haller op het trainingscomplex van Ajax, waar hij zich individueel voorbereidde op zijn rentree. Het is niet duidelijk of en met welke tijdsduur de aanvaller zijn terugkeer moet uitstellen. 

Bij Haller werd afgelopen juli een tumor in zijn testikels geconstateerd. Op 27 juli werd hij voor het eerst, succesvol, geopereerd. Nadat duidelijk werd dat het om een kwaadaardige tumor ging, volgde chemotherapie.