Premier League-sensatie in de problemen: 232 keer gokregels overtreden

Premier League-sensatie in de problemen: 232 keer gokregels overtreden

17-11-2022 06:50 Laatste update: 09:27
47

De Engelse voetbalbond FA heeft Ivan Toney aangeklaagd voor het frequent overtreden van de gokregels. De bond stelt dat de 26-jarige Brentford-spits liefst 232 keer de fout in is gegaan.

De gokacties vonden plaats tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021, aldus de BBC. Toney kwam gedurende die periode uit voor respectievelijk Scunthorpe United, Wigan Athletic, Peterborough United en Brentford. Bij laatstgenoemde club is hij bezig aan een geweldig seizoen. In veertien Premier League-duels scoorde hij al tien keer, waaronder twee keer in het duel met Manchester City van afgelopen zondag (1-2 winst). 

Die goede statistieken leverde hem ook een plek in de voorselectie voor het WK in Qatar op. Daar bleef het echter bij. Bondscoach Gareth Southgate liet hem, volgens diverse Engelse media onder meer vanwege het gokschandaal, thuis. Toney krijgt nu tot 24 november om te reageren op de beschuldigingen. 

Brentford heeft in een officieel statement op de clubsite al gereageerd op de situatie. 'De club is in overleg met Ivan en zijn juridische vertegenwoordiger over deze zaak en deze gesprekken zullen privé blijven. Wij zullen verder geen commentaar geven tot de zaak is afgerond.'