De Visser: 'Ik werd woest op Mourinho, ik zei: het is je beste man!'

De Visser: 'Ik werd woest op Mourinho, ik zei: het is je beste man!'

17-11-2022 13:14 Laatste update: 15:16
25

Piet de Visser is altijd een warm pleitbezorger geweest van Kevin De Bruyne. De meesterscout vond de Belgische middenvelder al snel één van de beste spelers ter wereld, maar dat leidde bij Chelsea tot een botsing met José Mourinho.

De Visser drong in het seizoen 2011/2012 aan op de komst van De Bruyne. "De Chelsea-scouts waren er tegen. Toen ben ik naar de grote baas Roman Abramovich gegaan", zegt De Visser tegen VoetbalNieuws. "Ik heb een strijd gehad bij Chelsea.. Ik vond hem al jong de beste van de wereld. Chelsea had met Mourinho een toptrainer voor het resultaat. Hij deed alleen een beroep op ervaren spelers. Hij vond De Bruyne te jong en zei: Die kunnen we nog niet gebruiken."

Wedden

Meer odds

De Bruyne mocht in 2013 op huurbasis naar Werder Bremen, waar hij de nodige indruk maakte. "Hij komt terug en Mourinho zegt: Hij speelt aardig, maar ik kan hem geen vaste plaats garanderen." Dat was een tegenvaller voor de Rode Duivel, die op meer kansen had gehoopt. Hij zou echter alleen in League Cup-wedstrijden gaan spelen. "Toen zakte hij door de grond. Hij werd zó boos. Hij is al rood, maar die kop werd ook helemaal rood", lacht De Visser. "Ik stond erbij en ik werd woest op Mourinho. Ik zei: Het is je beste man. Geef hem de kansen! Je hoeft hem niet altijd op te stellen."

Mourinho was echter niet te vermurwen. "Ik ben de baas, zei hij", aldus De Visser. De Bruyne vertrok naar VfL Wolfsburg. De Duitse club verkocht hem na één jaar voor 76 miljoen euro aan Manchester City, waar hij uitgroeide tot één van de beste middenvelders ter wereld.