Memphis krijgt steun: 'Wat een gezeur toen hij met een hoed naar Oranje kwam'

Memphis krijgt steun: 'Wat een gezeur toen hij met een hoed naar Oranje kwam'

17-11-2022 14:05
48

Fred Rutten liet Memphis Depay debuteren bij PSV en weet als geen ander dat de Oranje-aanvaller bijzonder ongeduldig was. De trainer prijst echter de vastberadenheid van Memphis en vindt dat er een verkeerd beeld van hem is ontstaan.

Volgens Rutten was Memphis op jonge leeftijd al overtuigd dat hij de top zou halen, maar daar deed hij ook alles voor. "Als jonge jongen was hij gefascineerd door de vrije trappen van Cristiano Ronaldo. Terwijl zijn ploeggenoten al onder de douche stonden, ging Memphis op het trainingsveld eindeloos die trap van Ronaldo kopiëren. Net zo lang tot hij het onder de knie had", zegt de huidig assistent van Ruud van Nistelrooij tegen Voetbal International.

Rutten stelt dat Memphis altijd bezig was met beter worden. "Die vastberadenheid is veel te lang onderbelicht gebleven. Ik heb me altijd kapot geërgerd aan de nadruk die lange tijd werd gelegd op zijn uiterlijk. Dat gezeur van mensen toen hij met een hoed op naar Oranje kwam, man, wat een belachelijke kritiek vond ik dat. Het meest ergerlijke vond ik de conclusies die daaraan werden verbonden. Alsof hij niet genoeg met voetbal bezig was. Terwijl, als er nou eentje gefocust is op presteren als topsporter, dan is het Memphis."

Rutten vindt Memphis enorm belangrijk voor de WK-kansen van het Nederlands elftal. "Als aanvaller staat hij in Oranje ver boven alle partijen. Natuurlijk heeft ook hij weleens een mindere dag. Maar het mooie bij hem is: ook die enkele keren dat hij slecht speelt, kan hij wedstrijden voor je winnen. Zo'n type is Memphis. Het valt echt te hopen dat hij op het WK zo snel mogelijk weer de oude is, na zijn spierblessure. Oranje heeft hem heel hard nodig in Qatar."