'Ronaldo wist wat de reactie zou zijn, hij is erg blij met hoe het is verlopen'

'Ronaldo wist wat de reactie zou zijn, hij is erg blij met hoe het is verlopen'

17 november - 16:18
174

Cristiano Ronaldo veroorzaakte een storm aan reacties met zijn beruchte interview met Piers Morgan, maar de 37-jarige ster is zelf bijzonder tevreden over het resultaat. Dat stelt de Britse verslaggever, die naar eigen zeggen goed bevriend is met de aanvaller.

Met zijn uithaal naar onder meer Erik ten Hag lijkt Ronaldo zich onmogelijk te hebben gemaakt bij Manchester United. Morgan weet dat de Portugese international daar niet wakker van ligt. "Cristiano is een slimme vent. Hij speelt al twintig jaar in de top van het voetbal. Hij doet niets zonder daar goed over na te denken. Hij wist wat hij wilde zeggen, en hoe hij het wilde zeggen", zegt de verslaggever bij de BBC.

Volgens Morgan wist Ronaldo dat hij heel wat los zou maken. "Hij wist wat de reactie zou zijn. Ik sprak hem vanochtend nog en hij is erg blij met de manier waarop alles is verlopen." De Portugees zette zelf de eerste stap voor het explosieve verhaal. "Hij benaderde mij onlangs en zei dat hij een groot interview wilde doen. Hij wilde de zaken rechtzetten, omdat hij dit jaar een belachelijke, overdreven hoeveelheid kritiek ontving. Ze gaven hem de schuld van alle problemen bij United."

Morgan begrijpt dat Ronaldo zijn laatste wedstrijd voor The Mancunians vermoedelijk heeft gespeeld, nadat hij onder meer vertelde geen respect te hebben voor Ten Hag. "Hij zal waarschijnlijk niet meer terugkeren bij United. Maar ik sluit niet uit dat hij straks een briljant WK beleeft en dan voor een andere grote club zal tekenen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie