Jong AZ komt bij terugkeer Evjen in slotfase langszij tegen leeftijdsgenoten Ajax

17-11-2022 22:59
15

Jong Ajax heeft donderdagavond niet kunnen winnen van de leeftijdsgenoten van AZ. Op het AFAS trainingscomplex werd het 1-1 tussen beide beloftenploegen.

Beide ploegen konden beschikken over de meeste basisspelers. Zo speelden bij Ajax onder andere Christian Rasmussen en Kian Fitz-Jim. Bij de Alkmaarders maakte Hakon Evjen weer minuten. De aanvaller zit doorgaans bij de selectie van hoofdtrainer Pascal Jansen, maar hij moest door een blessure enkele weken vanaf de kant toekijken.

In de openingsfase waren het de bezoekers die het meeste balbezit hadden. Echter leed dit niet tot een stortvloed aan kansen. Een echte mogelijkheid kwam er voor beide ploegen bijna niet, waardoor het duel niet direct vermakelijk was. Na 41 minuten kwam daar dan toch het eerste doelpunt. Rasmussen maakt met een prachtige achtie vanaf rechts de openingstreffer voor de Amsterdammers.

Door de achterstand moest Jong AZ na rust meer risico nemen en dat resulteerde in meer ruimtes op het veld. De Alkmaarders kregen een aantal goede kansen, maar doelman Tom de Graaff bleef alert op de doellijn. In de 82e minuut viel uiteindelijk toch de gelijkmaker. Donny Warmerdam maakte een overtreding in de zestien meter en invaller Daniemus Reverson mocht de penalty verzilveren. Uiteindelijk bleef de eindstand op 1-1.