De Telegraaf ziet nog twee Oranje-vraagtekens: 'Noppert maakt de beste indruk'

De Telegraaf ziet nog twee Oranje-vraagtekens: 'Noppert maakt de beste indruk'

18 november - 07:05
201

De contouren van het Nederlands elftal worden zichtbaar in Qatar, meldt De Telegraaf. De ochtendkrant durft op basis van de trainingen al negen posities in te vullen voor de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal.

De positie onder de lat is nog één van de vraagtekens. Volgens De Telegraaf was het opvallend dat Andries Noppert de beste indruk maakte en de meeste aandacht kreeg van keeperstrainer Frans Hoek. De doelman van sc Heerenveen behoorde donderdag tijdens partijtjes van acht tegen acht bovendien tot het team met opvallend veel basisspelers: Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Nathan Aké, Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Vincent Janssen.

Of het betekent dat bondscoach Louis van Gaal van plan is om Noppert voor de leeuwen te gooien, blijft afwachten. Veel andere posities zijn een stuk duidelijker. Zo geniet Timber nog altijd het vertrouwen naast Van Dijk en Aké, waardoor Matthijs de Ligt - ondanks zijn goede vorm bij Bayern München - op de bank plaats lijkt te nemen tegen Senegal. Ook Daley Blind wordt in de basis verwacht, hoewel hij niet in goeden doen was bij Ajax.

Naast de keeperskwestie is het vooral de vraag wie naast Frenkie de Jong staat. Teun Koopmeiners lijkt tegen sterkere tegenstanders de meeste aanspraak te maken, terwijl Steven Berghuis meer kan brengen tegen zwakkere opponenten. Veel hangt af van hoe hoog Van Gaal de Afrika Cup-winnaar aanslaat. Gakpo lijkt de nummer tien van Oranje te worden, achter Bergwijn en Janssen. Laatstgenoemde vervangt Memphis Depay, die niet fit genoeg is om te starten.

'De favorieten van Van Gaal' volgens De Telegraaf: ?; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; ?, De Jong, Gakpo; Janssen, Bergwijn 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie