Van Gaal mikt op wereldtitel: 'Werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien'

Van Gaal mikt op wereldtitel: 'Werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien'

18-11-2022 07:35
47

Bruno Martins Indi heeft er alle vertrouwen in dat Louis van Gaal van Oranje een hecht team weet te smeden op het WK. De AZ-verdediger stelt dat de bondscoach een groot aandeel had in het succes van 2014, toen het Nederlands elftal brons veroverde in Brazilië.

Het toernooi in Qatar moet Martins Indi voor de televisie volgen vanwege een blessure. "Toen ik er afgelopen zomer twee keer bij was in de interlands tegen Wales heb ik kunnen zien dat dit Oranje een hechte groep is. Dat viel me wel op en dat komt ongetwijfeld door de bondscoach", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad

Volgens Martins Indi kan Van Gaal als geen ander de druk bij de spelersgroep weghalen. "Daar is Van Gaal goed in. Én motiveren. Ten overstaan van de hele groep, maar ook in persoonlijke gesprekken. Dan belichtte hij al jouw positieve punten. Een tegenstander als Spanje maakte hij juist weer kleiner", verwijst de mandekker naar de historische 1-5 zege van Oranje. "Zij speelden met Iniesta, Xavi en Ramos en waren wereldkampioen, maar Van Gaal wist precies waar wij ze pijn konden doen. En dat kwam dan ook uit. Een periode in de wedstrijd doorkomen en daarna sloegen we toe. Tactisch laat hij het elftal optimaal renderen."

Martins Indi heeft sowieso niets dan lof voor Van Gaal. "De bondscoach is een heel goede trainer en een unieke persoonlijkheid en hij werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien daarna." Dat Van Gaal na het WK in Qatar stopt, zal een extra motivatie zijn. "Hij wil en denkt écht wereldkampioen te kunnen worden. Dat is echt zijn persoonlijke doel."