Sneijder deelt bizarre anekdote over Qatar: 'Rood geseponeerd, arbiter geschorst'

Sneijder deelt bizarre anekdote over Qatar: 'Rood geseponeerd, arbiter geschorst'

18-11-2022 08:25
43

Wesley Sneijder speelde aan het einde van zijn carrière voor het Qatarese Al-Gharafa. Aan tafel bij Op1 deelt de recordinternational van Oranje een zeer opmerkelijke ervaring uit die tijd, nadat hij in zijn ogen een onterechte rode kaart had gekregen.

Een boze Sneijder schreeuwde bij het verlaten van het veld: Dit is de laatste wedstrijd die ik speel in Qatar, de laatste wedstrijd! Dat bleek het uiteindelijk niet te zijn. "Het stond op dat moment 2-0 en ik had beide doelpunten gemaakt. Frustratie was dus totaal niet aan de orde. Maar ik kreeg rood en was furieus. Na afloop in de kleedkamer zei ik tegen onze sjeik: ik blijf hier niet meer, ik ga weg."

"Ik ben ook echt weggevlogen, want ik vond het absurd wat er gebeurde", gaat de voormalig spelmaker van Ajax, Real Madrid en Internazionale verder. "Binnen anderhalve dag was de kaart geseponeerd, de scheidsrechter twee wedstrijden geschorst en we kregen een scheidsrechter uit Zwitserland die Schneider heette. Alles is mogelijk daar", lacht Sneijder.