Pochettino: 'Messi is pas de beste als hij het WK met Argentinië wint'

Pochettino: 'Messi is pas de beste als hij het WK met Argentinië wint'

18-11-2022 11:55 Laatste update: 11:55
30

Mauricio Pochettino vindt Lionel Messi pas de beste voetballer ter wereld als hij het WK weet te winnen met Argentinië. Volgens de Argentijnse trainer moet de status als beste speler bevestigd worden met de wereldbeker. 

"Net als Diego Maradona of Pelé, moet je de status bevestigen met de trofee. Als hij de trofee optilt, heb ik zoiets van: oké, hij is de beste ter wereld", zegt Pochettino bij The Athletic. "Ik ben Argentijn, natuurlijk is het mijn wens dat Argentinië het WK wint." 

Messi won alles in zijn carrière. Internationaal succes bleef tot 2021 uit. In dat jaar won Argentinië de Copa América. "De WK-winst is inderdaad het enige dat Messi nog mist nu, het ontbrekende puzzelstukje."

Als erover de beste speler van de laatste decennium gepraat wordt, gaat het vaak over Messi en Cristiano Ronaldo. Pochettino voegt daar een derde kandidaat aan toe. "Ik denk dat we kunnen zeggen dat Neymar Jr. een van de beste spelers in de geschiedenis is. Misschien heeft hij niet alles bereikt wat Messi of Ronaldo bereikten, maar de kwaliteit is van hetzelfde niveau", besluit hij.