Botman: 'Doordat het bij Newcastle zo goed ging, hoopte ik er natuurlijk wel op'

Botman: 'Doordat het bij Newcastle zo goed ging, hoopte ik er natuurlijk wel op'

18-11-2022 13:15 Laatste update: 18:27
30

Sven Botman baalt dat hij niet is opgenomen in de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal. De verdediger van Newcastle United had er al wel een klein beetje rekening mee gehouden dat hij niet zou hoeven afreizen naar Qatar.

Botman behoorde tot de voorselectie van Oranje, maar kreeg geen uitnodiging van Louis van Gaal. "Ik had er niet op gerekend dat het zou gebeuren, want ik ben onder deze bondscoach nog niet eerder opgeroepen en moet mijn debuut voor het Nederlands elftal nog maken", zegt de ex-Ajacied tegen Voetbal International. "Alleen doordat het de laatste weken bij Newcastle zo goed ging, hoopte ik er natuurlijk wel op. Helaas. Hopelijk komen er onder de nieuwe bondscoach nieuwe kansen."

Wedden

Meer odds

Botman beaamt dat zijn loopbaan overeenkomsten vertoont met die van Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk, die zonder in de Nederlandse top te hebben gespeeld uitgroeide tot één van de beste verdedigers ter wereld. "Virgil is daarom inderdaad een speler aan wie ik me spiegel. We bewandelen een vergelijkbare route, een andere weg, die van onszelf."

Newcastle United betaalde afgelopen zomer 37 miljoen euro om Botman over te nemen van Lille. The Magpies staan momenteel knap derde in de Premier League.