De Wit moet eerste duel na WK-break alsnog laten schieten vanwege schorsing

De Wit moet eerste duel na WK-break alsnog laten schieten vanwege schorsing

18-11-2022 15:17
55

Dani de Wit moet na de WK-break nog een duel vanaf de kant toekijken bij AZ. Dit komt door de rode kaart die de middenvelder kreeg in het thuisduel met FC Volendam. AZ ging in hoger beroep, maar daar ging de rechter dus niet in mee.

AZ maakte al eerder protest tegen de schorsing van drie duels, met één voorwaardelijk. De Wit bleef aan de kant tijdens het duel in Waalwijk tegen RKC (3-1). Nu zal hij dus ook de wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat duel vindt plaats op 7 januari in het eigen AFAS Stadion. De Wit speelt regelmatig in de basiself van trainer Pascal Jansen, maar kan dus de aankomende competitiewedstrijd definitief niet meespelen.

Vorig weekend mocht De Wit wel beginnen in de wedstrijd tegen PSV. Dit kwam doordat het hoger beroep werd ingediend door AZ en zo de schorsing tijdelijk werd opgeschort. De Alkmaarders wonnen die wedstrijd met 0-1. AZ staat mede door die overwinning vierde op de ranglijst van de Eredivisie. De ploeg van trainer Jansen staat slechts één punt achter de nummer drie PSV en de nummer twee Ajax. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt vier punten.