Openda (ex-Vitesse) maakt indruk: 'Voor mij moet hij starten tegen Canada'

Openda (ex-Vitesse) maakt indruk: 'Voor mij moet hij starten tegen Canada'

19-11-2022 07:32 Laatste update: 10:11
10

Loïs Openda heeft afgelopen vrijdag indruk gemaakt in het shirt van het Belgische nationale elftal. De voormalig Vitesse-spits wordt in België beschouwd als de ideale vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku.

Het wegvallen van Lukaku betekent dat er nog vraagtekens staan achter de spitspositie in België. Wellicht dat de oefenwedstrijd tegen Egypte, waarin België met 1-2 verloor, bondscoach Roberto Martínez kan helpen om de knoop door te hakken. Michy Batshuayi stond tijdens de eerste helft op het veld, maar wist geen echt gevaar te stichten. Na rust kwam Openda, die tegenwoordig uitkomt voor RC Lens, binnen de lijnen. Hij tekende in de 76e minuut voor de enige Belgische treffer. 

Volgens Marc Degryse, oud-speler van PSV en analist van Het Laatste Nieuws-analist, voegt Openda echt iets toe aan De Rode Duivels. "Kaatsen is niet zijn ding, maar zijn snelheid en diepgang zijn zijn grote wapens. En Openda was vooral gretiger om zich te bewijzen dan Batshuayi." Ook Jan Mulder zag de aanvaller uitstekend invallen. "Voor mij moet Openda starten tegen Canada. Hij bracht verfrissend voetbal." Komende woensdag zal blijken of Martínez kiest voor Batshuayi of Openda. De wedstrijd tussen België en Canada begint dan om 20.00 uur.