Koopmeiners kreeg brief van Ajax: 'Die hebben mijn ouders toen verstopt'

Koopmeiners kreeg brief van Ajax: 'Die hebben mijn ouders toen verstopt'

19-11-2022 10:14
92

Teun Koopmeiners kreeg als jeugdspeler een brief van Ajax. Dat vertelt de middenvelder van Atalanta Bergamo in zijn documentaire 'Grande Koopmeiners' bij ESPN. Toen hij zeven jaar was kreeg hij de brief uit Amsterdam, maar die werd toentertijd verstopt door zijn ouders. 

"Ik ben toen ook op die dag geweest bij Ajax", vertelt Koopmeiners. "Zo'n selectiedag was dat en mijn ouders brachten het alsof het een open dag was waar heel veel kinderen een uitnodiging voor kregen. Mijn vader had met veel mensen binnen de topsport te maken, dus hij kende de regels wel. Niet zo zeer bij Ajax, maar hij wist wat er in de topsport verwacht werd van een kind en waar ik dan in terecht zou komen. Mijn ouders vonden mij daarom op zevenjarige leeftijd echt nog te jong om daar toen in te stappen."

Uiteindelijk werd Koopmeiners ouder en rees bij hem ook de vraag waarom zijn ouders de proefperiode bij Ajax hadden tegengehouden. "Later toen ik bij AZ speelde vroeg ik me ook wel af hoe ze dat als ouders konden tegenhouden. Uiteindelijk begrijp je ook wel hoe zij erin stonden, want ik begrijp ook wel meer dat ze die brief weg hebben gehaald. Ook omdat ik nu achteraf kan zeggen dat ik via AZ een mooie weg heb doorlopen en dat je het eerste elftal hebt mogen halen. Maar als ik helemaal uit de voetballerij was gegaan, dan had ik me natuurlijk meer afgevraagd waarom ze me daar niet naar toe hebben gestuurd. Uiteindelijk heb ik daar nooit een gek gevoel aan over gehouden."

Koopmeiners speelde uiteindelijk tot 2021 voor de Alkmaarders. Hij kwam op uit de eigen jeugd en vertrok vorig jaar richting het Italiaanse Atalanta. In totaal speelde de middenvelder 154 wedstrijden voor AZ en daarin scoorde hij 43 keer.