Álvarez kent geen angst richting WK: 'Ik ben voor niemand bang'

Álvarez kent geen angst richting WK: 'Ik ben voor niemand bang'

19-11-2022 11:39 Laatste update: 12:15
29

Edson Álvarez kijkt enorm uit naar zijn tweede WK met Mexico. De middenvelder van Ajax denkt dat hij er deze keer meer klaar voor is dan de eerste keer dat hij op het mondiale eindtoernooi verscheen. Van angst is in ieder geval geen sprake bij de Mexicaan.

"Ik heb geen angst voor hen", vertelt Álvarez over zijn tegenstanders bij het Mexicaanse ESPN. Mexico zit op het WK in een poule met Polen, Argentinië en Saudi-Arabië. "Natuurlijk respecteer je de hiërarchie en de grote namen, maar ik ben voor niemand bang. Op het veld is het niet alleen Edson tegen Messi, of Arteaga tegen Di María. Het is het Mexicaanse team tegen het Argentijnse team en het Poolse team. Het zal aankomen op onze mentaliteit."

Tijdens het WK van 2018 in Rusland was Álvarez er ook al bij voor zijn thuisland Mexico. Hij mocht dat toernooi geregeld aan de aftrap verschijnen. Voor Álvarez wordt de openingswedstrijd tegen Polen zijn zestigste interland, mits hij minuten krijgt van bondscoach Gerardo Martino.

Álvarez denkt dat hij er profijt van kan hebben dat hij al eerder op een WK mocht acteren. "Ik heb nu veel meer ervaring. Het vorige WK was het voor mij vooral proeven. Ik was nog jong en het voelde als een enorme verantwoordelijkheid, maar ik had nog niet de volwassenheid om daarmee om te gaan."