'Ik heb altijd rekening gehouden met de kans dat ik bij de WK-selectie zou zitten'

'Ik heb altijd rekening gehouden met de kans dat ik bij de WK-selectie zou zitten'

19-11-2022 12:30
72

Vincent Janssen staat mogelijk voor een basisplaats tegen Senegal in de openingswedstrijd van Oranje op het WK. Door de blessure van Memphis Depay lijkt Louis van Gaal te gaan kiezen voor de spits van Royal Antwerp FC. Zelf houdt Janssen alle opties nog open.

"We gaan het zien, in het voetbal is niets ongelooflijk", was de korte uitleg van Janssen tegenover NOS. "We hebben in ieder geval een goede groep en er wordt veel gelachen. Ik kende heel veel jongens natuurlijk al wel. Het is heel mooi om hier te zijn en als het WK straks gaat beginnen dan wordt het nog veel mooier."

Janssen moest erg lang wachten op zijn terugkeer in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvalsleider speelt pas sinds mei van dit jaar weer duels voor Oranje. In die tijd speelde hij nog voor het Mexicaanse Monterrey, maar hij vertrok naar Royal Antwerp om zich daar in de WK-selectie te spelen. Dat is gelukt en daar is Janssen ook niet echt verbaasd over. "Ik heb er altijd wel rekening mee gehouden dat die mogelijkheid erin zou zitten."