Update: Hoger beroep Antwerp levert niets op, schorsing Janssen blijft staan

Update: Hoger beroep Antwerp levert niets op, schorsing Janssen blijft staan

15-11-2022 23:10 Laatste update: 23:13
19

Vincent Janssen kreeg in het bekerduel tegen SK Beveren al vroeg een rode kaart en moet daar flink voor boeten. De spits van Royal Antwerp FC heeft een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden gekregen, waarvan twee voorwaardelijk, plus een boete van 4000 euro.

Janssen kreeg al in de openingsfase een rode kaart vanwege betrokkenheid bij een opstootje. De Belgische voetbalbond wil hem voor vijf wedstrijden schorsen, waarvan dus twee voorwaardelijk.

"Het was een duwende beweging en geen slaande", verklaarde een geïrriteerde Mark van Bommel na afloop van de wedstrijd. "Ik weet echt niet of het een rode kaart was. Ik wil in ieder geval nog één ding kwijt. Willen wij de Belgische bekercompetitie serieus nemen, dan moet daar een VAR én vierde official bij aanwezig zijn. Er waren nu gewoon enkele fases die bepalend waren."

Update: Royal Antwerp FC ging dinsdag in hoger beroep tegen de schorsing van Vincent Janssen. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd, de Oranje-spits blijft voor vijf wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk. Janssen moet zijn ploeg na het WK dus enkele weken vanaf de tribune supporten. De 28-jarige aanvalsleider mist de bekerwedstrijd tegen Standard Luik (21 december) en de competitiewedstrijden tegen Westerlo (23 december) en KAA Gent (6 januari).