Van Bommel sneert richting Belgische bond: 'Hier moet een VAR aanwezig zijn'

Van Bommel sneert richting Belgische bond: 'Hier moet een VAR aanwezig zijn'

11-11-2022 08:06 Laatste update: 09:11
43

Mark van Bommel was niet blij met de arbitrage tijdens het nipt gewonnen bekerduel tegen SK Beveren. Royal Antwerp FC won uiteindelijk pas na een strafschoppenserie. Calvin Stengs maakte zijn eerste treffer voor de Belgische club, Vincent Janssen moest met rood van het veld.

Van Bommel was het duidelijk niet eens met de beslissing over Janssen. "Het was een duwende beweging en geen slaande", vertelt de trainer bij het Gazet van Antwerpen over de rode kaart. "Ik weet echt niet of het een rode kaart was. Ik wil in ieder geval nog één ding kwijt. Willen wij de Belgische bekercompetitie serieus nemen, dan moet daar een VAR én vierde official bij aanwezig zijn. Er waren nu gewoon enkele fases die bepalend waren."

Calvin Stengs was na afloop van het duel juist enorm blij. Hij scoorde voor het eerst sinds zijn tijdelijke overstap naar Antwerpen. "Er viel echt een enorme last van mijn schouders. Hier hoopte ik al zo lang op. Ik zat er steeds dichtbij, maar had dan net niet het geluk aan mijn zijde. Nu wel, maar een goal blijft natuurlijk een goal. Ik ben hier enorm blij mee en het mooiste is dat ik het team ermee heb kunnen helpen."

Tijdens de wedstrijd SK Beveren - Royal Antwerp stond het na de officiële speeltijd 2-2. Strafschoppen moesten na een doelpuntloze verlenging uitmaken wie er door zou gaan en de ploeg uit Antwerpen kwam daarbij bovendrijven.