'Gecharmeerde Mourinho schakelt door en spot Karsdorp-opvolger bij FC Barcelona'

'Gecharmeerde Mourinho schakelt door en spot Karsdorp-opvolger bij FC Barcelona'

19-11-2022 13:49
8

Héctor Bellerín staat op de nominatie om Rick Karsdorp op te volgen bij AS Roma. José Mourinho is gecharmeerd van de rechtervleugelverdediger van FC Barcelona en wil hem in januari naar Italië halen.

Door de tirade van Mourinho aan het adres van Karsdorp lijkt de Nederlander zijn laatste wedstrijd voor Roma te hebben gespeeld. In de zoektocht naar een nieuwe rechtsback komen de Romeinen uit bij Bellerín, meldt La Gazzetta dello Sport. De 27-jarige Spanjaard verruilde Arsenal afgelopen zomer voor Barcelona, maar komt amper aan spelen toe in Catalonië. Bellerín loopt aan het einde van dit seizoen uit zijn contract en Xavi Hernández zou instemmen met een transfer in januari.

Mourinho ziet Bellerín naar verluidt als prioriteit voor de vacature op de rechterflank, gezien diens karakter. Mocht Bellerín niet haalbaar zijn, komt Real Madrid-back Álvaro Odriozola in beeld. Een derde mogelijkheid is dat Roma niemand haalt en vertrouwt op Zeki Celik met Nicola Zalewski als back-ups. 

Karsdorp staat intussen op de radar bij Juventus. Volgens de roze sportkrant heeft De Oude Dame ook Emil Holm (Spezia Calcio) en Thomas Meunier (Borussia Dortmund) in het vizier.