Vinícius mikpunt van 'echt vieze tackles': 'Ik vreesde het WK te missen'

Vinícius mikpunt van 'echt vieze tackles': 'Ik vreesde het WK te missen'

19-11-2022 16:33
6

Vinícius Júnior heeft teruggeblikt op de laatste maanden in aanloop naar het WK in Qatar. De Braziliaanse aanvaller van Real Madrid werd in Spanje vaak hard aangepakt, maar echte blessures bleven hem bespaard.

"Je kunt sterke uitdagingen aangaan, maar er zaten echt vieze tackles tussen", aldus Vinícius in een persconferentie van het Braziliaanse elftal. De angst voor een ernstige blessure zat in een klein hoekje. "Ik, maar ook Rodrygo, heb veel geleden in de laatste wedstrijden. Ik vreesde het ergste: geblesseerd raken en het WK missen."

Zover kwam het niet. De 22-jarige Braziliaan dribbelde zich ongeschonden richting het WK in Qatar, waar hij met leermeester Neymar aan zijn zijde een poging gaat wagen de eerste Braziliaanse wereldbeker sinds 2002 te bemachtigen. "Ik heb veel van Neymar geleerd toen hij bij Barcelona speelde. Hij moest ook veel tackles ontwijken. Cristiano Ronaldo ook bij Real Madrid."

Komende donderdag beginnen De Gele Kanaries aan het WK. Dan is het Servië van onder anderen Dusan Tadic en Nemanja Gudelj de tegenstander. De andere twee landen in groep G zijn Zwitserland en Kameroen.