Castagne over probleem bij België: Als spelers niet praten, wordt het moeilijk

Castagne over probleem bij België: "Als spelers niet praten, wordt het moeilijk"

19-11-2022 17:39 Laatste update: 18:10
24

België verloor vrijdagavond de generale repetitie voor het WK in Qatar. Egypte was na negentig minuten te sterk. Timothy Castagne, vleugelspeler van Leicester City, wijdt de nederlaag aan een gebrek aan onderlinge coaching. 

België ging vrijdag, ondanks een doelpunt van voormalig Vitesse-spits Loïs Openda, met 2-1 onderuit. Volgens Castagne liep vooral de communicatie spaak. "We moeten meer praten tijdens de wedstrijd, de communicatie liet soms te wensen over. Als enkele spelers niet voldoende praten wordt het moeilijk", aldus Castagne op de persconferentie na afloop, geciteerd door Sporza

De Rode Duivels zijn niet bezig met de kritiek uit het thuisland. "We hebben niet te veel naar de commentaren gekeken. Het belangrijkste is om de paar dingen bij te sturen waar we problemen ondervonden. Dat zal wel loslopen tijdens het toernooi. Het is belangrijk dat we goed van start gaan."

Dat zal blijken op 23 november. Dan is Canada de tegenstander in het eerste groepsduel van België. Vier dagen later is Marokko de tegenstander, waarna groep F wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Kroatië.