PEC houdt druk op Heracles door overwinning in Breda, NAC-zorgen verder vergroot

19-11-2022 22:51 Laatste update: 22:51
26

In navolging van concurrenten Heracles Almelo en MVV Maastricht heeft PEC Zwolle zaterdagavond ook een overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij het slecht draaiende NAC Breda werd het 0-2.

Voor PEC was een overwinning cruciaal in Breda, doordat het zijn concurrenten eerder op de avond ook zag winnen. NAC wilde juist de weg omhoog weer inzetten tegen de Zwollenaren. De wedstrijd begon gelijkwaardig, maar toch stond het bij rust al 0-2 voor de bezoekers. Aanvaller Younes Taha liet van zich horen door alle twee de goals voor zijn rekening te nemen.

In de tweede helft ging NAC op zoek naar de aansluitingstreffer. De Bredanaars kregen wat goede kansen en soms ook een handje hulp van PEC. De thuisploeg verzuimde echter om te scoren. Aan de andere kant werd PEC gevaarlijk uit counters, omdat NAC achterin veel ruimte weggaf. Desondanks bleef de 0-2 stand op het scorebord staan.

PEC pakt de tweede plek daardoor weer af van MVV. Het gat met koploper Heracles bedraagt nu twee punten. NAC vindt zichzelf nu terug op de vijftiende plek, wat uiteraard erg teleurstellend is voor De Parel van het Zuiden.