Heracles Almelo beleeft zorgeloze avond en gaat korte winterstop als koploper in

19-11-2022 20:36
11

Heracles Almelo heeft zaterdagavond eenvoudig afgerekend met TOP Oss. In eigen huis had de ploeg van John Lammers geen kind aan de Brabanders: 3-0.

Op papier zou koploper Heracles geen probleem moeten hebben met TOP Oss, de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie. Die verwachting kwam uit: na dertien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, al werd het doelpunt van Sven Sonnenberg afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later was het weer raak en dit keer telde de goal wel. Lucas Schoofs was de gevierde man na een goed genomen hoekschop.

In minuut twintig verdubbelde Heracles de marge en wederom was Schoofs de doelpuntenmaker. Thomas Bruns had voor rust nog de 3-0 op zijn schoen, maar de derde Heracles-treffer viel na rust. De Almeloërs kregen een penalty en Emil Hansson pakte dat cadeautje dankbaar uit.

Bij 3-0 bleef het, waardoor Heracles zijn twaalfde overwinning uit zestien duels binnen heeft. Met 37 punten gaat de ploeg van Lammers aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle, dat later op de zaterdagavond nog in actie komt tegen NAC Breda, volgt met een wedstrijd minder op vijf punten. De KKD gaat op 11 december verder, wat betekent dat Heracles tijdens de korte winterstop koploper is.