Openhartige Frenkie de Jong: 'Natuurlijk neem ik dat ze hartstikke kwalijk'

Openhartige Frenkie de Jong: 'Natuurlijk neem ik dat ze hartstikke kwalijk'

20-11-2022 07:18
107

Frenkie de Jong heeft zijn achterstallige salaris ontvangen van FC Barcelona. De middenvelder blikt in De Telegraaf terug op de moeilijke zomermaanden, waarin hij richting de Catalaanse uitgang werd geduwd. Hij bleef echter en ziet zichzelf nog jaren in Camp Nou spelen.

Naar verluidt had De Jong tien miljoen euro tegoed van Barcelona, nadat hij tijdens de coronacrisis salaris inleverde. "Alles is geregeld", onthult de Oranje-international, die tot medio 2026 vastligt, in de ochtendkrant.

Door de financiële problemen was Barcelona hem in de zomer liever kwijt dan rijk. Hij kreeg het stempel ongewenst. "Natuurlijk neem ik het degenen die dat hebben gedaan hartstikke kwalijk. Maar in principe heb ik gedurende de dag niets met die mensen te maken. Ja, zij zijn voor mij ook wel FC Barcelona, want ze zijn de leidinggevenden en bepalen het. Maar ik zie ze niet als ik op de club kom en met mijn teamgenoten ben. Daarom heb ik ook nooit een slecht gevoel gehad."

De Jong verbaasde zich wel. "Op een gegeven moment publiceerde een krant dingen uit mijn contract. Ik heb het niet gelekt en er was maar één andere partij die het contract ook had. Dus dat moest wel van de club komen. Dan denk je wel: dit is niet nodig. En opeens was er een brief met de vraag of mijn contract wel geldig was, omdat de vorige voorzitter Bartomeu dat niet meer had mogen afsluiten. Ik vond het irritant dat de club het deed, maar had er geen invloed op."

De ex-Ajacied richt zich liever op de sportieve wederopstanding van Barça. "Ik denk dat de club nu ook wel weer in de lift zit, de stijgende lijn te pakken heeft. Er zijn jonge spelers met potentie en het team is een stuk beter. En ik ben heel erg gelukkig in Barcelona. Als ik speel is het top en qua wonen is het perfect. Ik zie mezelf het liefst nog zo lang mogelijk bij FC Barcelona spelen. Ik hoop nog een jaar of acht tot tien", besluit hij.