Hazard noemt Real-tijd 'mislukking': 'Die vorm komt niet terug, heb erg geleden'

Hazard noemt Real-tijd 'mislukking': 'Die vorm komt niet terug, heb erg geleden'

20-11-2022 10:12
36

Eden Hazard geeft ruiterlijk toe dat hij minder goed is dan tijdens het WK van 2018. Volgens de aanvaller van Real Madrid zijn de Rode Duivels in zijn geheel minder sterk, maar toch ziet hij kansen tijdens het eindtoernooi in Qatar.

Hazard was vier jaar geleden de grote ster van België. In 2019 maakte hij de transfer naar Real Madrid, maar dat liep uit op een teleurstelling. De dribbelaar noemt zijn tijd bij de Koninklijke 'een mislukking'. "Ik heb nooit kunnen tonen wat ik echt kan", zegt hij tegen L'Équipe. "Daar zijn verschillende redenen voor. Maar vooral de blessures die steeds maar weer opdoken, liggen aan de basis. Toen het ijzeren plaatje in mijn enkel werd verwijderd, ging het beter."

"Het is niet dat ik niet meer kan of wil", vervolgt Hazard. "Maar om eerlijk te zijn: de vorm die ik in 2018 had, die gaat niet meer terugkomen. Ik laat het misschien niet zien, maar ik heb erg geleden. Zowel mentaal als fysiek. In 2018 behoorde ik misschien wel tot de tien beste spelers van de wereld. Of dat ooit nog gaat gebeuren? Ik denk het niet. Maar als mijn lichaam het toelaat, kan ik natuurlijk nog wel eens flitsen."

"Ik heb ook minder kracht en explosiviteit dan toen", laat de 31-jarige Belg weten. "Maar dat is ook niet onlogisch als je ouder wordt. Ik probeer mijn bekende stijl wel te behouden, maar ik heb gewoon vertrouwen verloren." 

Rod Duivels minder goed
Hazard kreeg de nodige kritiek na de 1-2 oefennederlaag tegen Egypte. In eigen land neemt de scepsis toe over de WK-kansen van de Rode Duivels. "We moeten het niet onder stoelen of banken steken, we zijn minder sterk vergeleken met het vorige WK", geeft Hazard toe. Toch weigert hij nu al de handdoek te gooien. "Met Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku beschikken we over echte klasbakken. Ik hoop voor mezelf dat ik ook een rol van betekenis kan spelen."

De ploeg van bondscoach Roberto Martínez speelt woensdag tegen Canada zijn eerste wedstrijd op het WK. Marokko en Kroatië zijn de andere tegenstanders in groep F.