Hazard trekt boetekleed aan na drie jaar Madrid: 'Kan alleen mezelf schuld geven'

Hazard trekt boetekleed aan na drie jaar Madrid: 'Kan alleen mezelf schuld geven'

20-11-2022 19:25 Laatste update: 20:01
6

Eden Hazard kijkt zelf met een naar gevoel naar zijn tijd bij Real Madrid. In de zomer van 2019 vertrok de Belgische aanvaller voor 115 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad, maar dat prijskaartje heeft hij nooit waar kunnen maken.

"Natuurlijk zie ik deze periode als falen", vertelt Hazard in gesprek met L’Équipe. "Maar het was ook geen normale periode. Ik had veel blessures en COVID gooide ook lange tijd roet in het eten. Ik heb alleen maar ernstige blessures gehad. Voor mij was het ook moeilijk om het allemaal te begrijpen. Ik kon maar niet terugkomen op volle sterkte. Dat heb ik allemaal uitgesteld tot ik uiteindelijk ben geopereerd aan mijn rechterenkel."

Hazard wil ook alleen zichzelf de schuld geven van zijn mislukte periode in Madrid. "Ik ga hier niemand anders de schuld voor geven, dat zou veel te makkelijk zijn. Ik heb de situatie geaccepteerd en ik wil nu terugkomen. Het derde seizoen bij de club begon ik met zestig sterke minuten, maar daarna werd het weer wat minder en dat blijft me dan pijn doen." Hazard werd wel opgeroepen voor het WK en zal als aanvoerder van de Belgen aan de groepsfase van het WK beginnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s