Geen zorgen over Alfred Schreuder: 'Hij kan dit soort dingen wel handelen'

Geen zorgen over Alfred Schreuder: 'Hij kan dit soort dingen wel handelen'

21-11-2022 13:55 Laatste update: 14:07
17

Dick Schreuder is ervan overtuigd dat Alfred Schreuder kan omgaan met de moeilijke situatie bij Ajax. De Amsterdammers beleefden een bijzonder moeizame eerste seizoenshelft, waardoor de oefenmeester onder vuur ligt bij de achterban.

"Hij heeft het in het buitenland uitstekend gedaan. Het is nu gewoon een roerige tijd, maar bij Ajax is het altijd roerig", vertelt Dick Schreuder bij Voetbal International. "De meeste trainers die daar nieuw komen hebben het in hun beginfase moeilijk. Ik kan mij nog herinneren dat Alfred en Erik ten Hag samen bij Ajax kwamen. Toen hadden ze het eerste halfjaar ook héél erg moeilijk. Zelfs na de zomer was het toen nog moeilijk", doelt hij op het seizoen waarin Ajax uiteindelijk de dubbel veroverde en de halve finale van de Champions League bereikte.

De PEC Zwolle-oefenmeester erkent dat hij de situatie in Amsterdam soms bespreekt met zijn broer. "We zijn soms allebei wel een beetje explosief, maar buiten dat zijn we wel gewoon rustig. Met de dingen die wij in ons leven hebben meegemaakt, en de dingen die hij heeft meegenomen, weet ik dat hij dit heel goed kan relativeren. Daardoor is hij zo geworden dat hij dit soort dingen wel kan handelen, hoor."

Dick Schreuder had als assistent van Alfred aan de slag kunnen gaan bij Ajax. "Dat heeft wel gespeeld. Maar ik heb voor mezelf gekozen, omdat ik gewoon op eigen benen verder wilde gaan." Ondanks de matige resultaten zou Schreuder nog niet hoeven vrezen voor een ontslag, schreven diverse media eerder.

Dick Schreuder schoof eerder al aan in de #DoneDeal podcast van VoetbalPrimeur. Daarin vertelde hij al niet meer te zullen samenwerken met zijn broer.