België kwaad op FIFA: 'Laat Hazard en De Bruyne elkaar een kus geven'

België kwaad op FIFA: 'Laat Hazard en De Bruyne elkaar een kus geven'

22-11-2022 07:48
50

De FIFA heeft kwaad bloed gezet in België. Niet alleen zal aanvoerder Eden Hazard - net als onder meer Virgil van Dijk - niet met een OneLove-band spelen op het WK, de wereldvoetbalbond geeft ook geen toestemming voor het woord 'love' in de boord van het witte uitshirt én het kleurrijke opwarmshirt.

De FIFA maakte maandag bekend dat dragers van de OneLove-band bestraft zullen worden met een gele kaart, waardoor alle aanvoerders besloten het niet te doen. "We waren bereid om hoge boetes te betalen - en dat hebben we ook aangegeven in onze gesprekken met de FIFA - maar er was gewoon geen overleg mogelijk", reageert KBVB-baas Peter Bossaert in Het Nieuwsblad. "Maanden geleden hebben we al geprobeerd om met de FIFA in contact te komen - ik ben zelf naar Zwitserland gereisd - maar er is nooit een concreet antwoord gekomen."

De Belgische voetbalbond is ontgoocheld door de keuze van de FIFA. Ook Rémy Bonny, voorzitter van de VZW Forbidden Colours, dat opkomt voor LGBTQ+-rechten, is kwaad. Hij komt in de aanloop naar de WK-start van de Rode Duivels tegen Canada met een originele suggestie. "Ik zou een oproep doen aan Kevin De Bruyne en Eden Hazard om elkaar een kus te geven voor de match."