FIFA: eerste MOTM van Oranje 'hoger op lijstje van toonaangevende clubs'

FIFA: eerste MOTM van Oranje 'hoger op lijstje van toonaangevende clubs'

22-11-2022 08:28 Laatste update: 08:31
112

Cody Gakpo is de eerste Nederlandse man of the match van het WK. De aanvaller van PSV verloste Oranje in de slotfase tegen Senegal, voelt zich vereerd en wordt door de FIFA vergeleken met Robin van Persie.

Van Persie brak in 2014 het WK open met een legendarische kopbal tegen Spanje. De treffer van Gakpo was minder spectaculair, maar zeker zo belangrijk. Na afloop werd de man of the match vergeleken met topscorer aller tijden van Oranje. "Van Persie is een legendarische speler in Nederland. En eigenlijk in de hele wereld", sprak hij voor de FIFA-camera.

"Het is een eer voor mij om met hem vergeleken te worden", aldus Gakpo, die van zichzelf vindt dat hij nog niet op het niveau van zijn illustere voorganger zit. "Uiteindelijk ben ik ook een andere speler. Ik moet mezelf nog bewijzen en dit toernooi vooral mijn best doen."

De FIFA kwam maandagavond met ronkende teksten over de aanvaller van PSV. 'Gakpo maakt een indrukwekkende ontwikkeling door en is de rijzende ster van het Nederlands elftal. Hij zal steeds hoger op het verlanglijstje van een aantal van Europa's toonaangevende clubs komen te staan.'