Familie Noppert nuchter: 'Je hoopt vooral dat hij geen gekke fratsen uithaalt'

Familie Noppert nuchter: 'Je hoopt vooral dat hij geen gekke fratsen uithaalt'

22-11-2022 15:30
19

De familie van Andries Noppert blijft nuchter onder de prestaties van Oranje-doelman. In het Friese Joure geniet de familie op hun eigen manier van het WK-debuut van Noppert.

In het ouderlijk huis van de keeper keken moeder Lucie, vader Fokko en broer Anne met zijn vrouw en kinderen naar het groepsduel van Oranje met Senegal (0-2). De familie was vooral aan het genieten. "De laatste uurtjes voor de wedstrijd werd ik wel echt zenuwachtig", wordt broer Anne geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Je hoopt vooral dat hij geen gekke fratsen uithaalt. Dat is goed gekomen. Andries heeft het goed gedaan. De wedstrijd zelf was natuurlijk geen spektakel."

"Ik heb hem na de wedstrijd proberen te bellen, maar hij had geen bereik ofzo", vervolgt Anne Noppert. "Pas uren later heb ik hem aan de lijn gehad. Toen hadden we thuis al wel een lekker biertje op hoor. Maar ook weer niet te gek. Het wekkertje ging weer om zes uur. Ik werk bij een bedrijf dat trappen maakt in woningen. Het leven gaat natuurlijk gewoon door."

Vader Fokko adviseerde zijn zoon in 2020 te stoppen met voetballen. Hoewel vriendelijk, blijft hij liever op de achtergrond en hoeft hij er niet over te vertellen. "Nuchter hè", reageert Anne. "Zoals Nederland Andries nu leert kennen, zo is hij ook echt. En zo zijn wij als familie ook. Maar we zijn maar wat trots op hem hoor."