Vertonghen houdt zich in: 'Bang dat ik anders niet op het veld sta woensdag'

Vertonghen houdt zich in: 'Bang dat ik anders niet op het veld sta woensdag'

22-11-2022 18:05 Laatste update: 23-11-2022 15:05
17

Jan Vertonghen beet vrijdag op zijn tong tijdens de persconferentie van de Belgen in aanloop naar het WK-duel met Canada. De verdediger van de Rode Duivels kreeg vragen over de OneLove-discussie, maar vertelde bang te zijn voor een straf van de FIFA.

Net als Oranje waren ook de Belgen van plan om tijdens het WK aan te treden met de OneLove-aanvoerdersband. Daar stak de FiFA echter een stokje voor. De Rode Duivels moesten bovendien hun uitshirt, met daarop een regenboogprint, aanpassen.

Vertonghen wilde niet te veel kwijt over de hele discussie. "Het is een moeilijke vraag, en ik voel me er niet prettig bij om erover te praten. We worden regelmatig gecontroleerd, op wat we doen en wat we zeggen", stelt de verdediger van Anderlecht. "Ik ben een beetje bang om te veel te zeggen, of om iets te zeggen, want ik wil morgen mogen spelen. Dat zegt eigenlijk al genoeg..."

"Ik ben bang dat ik woensdag niet op het veld sta als ik hier iets over zeg. Dat is een spijtige situatie die ik nooit heb meegemaakt en hopelijk niet meer zal meemaken. Dat is helemaal niet fijn", aldus de ex-Ajacied.

Hazard
Bondscoach Roberto Martínez stelt dat hij zich nu op het voetbal wil richten. Hij verklapt dat Eden Hazard als aanvoerder zal spelen tegen Canada. "Hij heeft het de laatste twee jaar lastig bij zijn club, maar bij de nationale ploeg is zijn situatie compleet anders. Met hem erbij zijn we sterker. Hij heeft ervaring en talent. Dat is hij niet verloren."