Transferwaarde PSV-ster Gakpo 'explodeert' op WK: 'Vijftig miljoen of hoger'

Transferwaarde PSV-ster Gakpo 'explodeert' op WK: 'Vijftig miljoen of hoger'

22-11-2022 20:34
246

Als Cody Gakpo goed blijft presteren in Oranje tijdens het WK in Qatar, dan kan zijn waarde 'exploderen'. Dat stellen zaakwaarnemer Frank Schouten en Southampton-scout Piet Buter in gesprek met De Telegraaf. 

Gakpo maakt al het hele seizoen indruk bij PSV, maar toonde zich maandag met zijn doelpunt tegen Senegal ook op het allerhoogste podium. Hij weet daarmee ook de ogen van de internationale media op zich gericht. 'Gakpo is het nieuwe wonderkind dat heel Europa gek maakt', schreef transferexpert Gianluca di Marzio na de 2-0 zege van Oranje in Doha.

De beslissing van de vertrokken PSV-directeur John de Jong om Gakpo afgelopen zomer niet te verkopen lijkt uitstekend uit te pakken. Leeds United bood dertig miljoen euro, plus dertien miljoen aan discutabele bonussen, onthulde Marcel Brands eerder.

Schouten denkt dat de 23-jarige aanvaller inmiddels een veelvoud waard is. "Het is algemeen bekend dat de echte topclubs bij spelers uit kleinere voetballanden naar drie podia kijken: de Champions League, het EK en het WK. Als Gakpo dit weet door te trekken en een heel goed WK gaat spelen, dan kan zijn waarde explosief vermeerderen tot bedragen van 50 miljoen of hoger. Dit is gewoon een waanzinnig podium", zegt de zaakwaarnemer in De Telegraaf.

Buter deed er in de zomer alles aan om Gakpo naar Southampton te halen, maar acht zijn club nu kansloos. "Het ging in de zomer over een bedrag rond de 35 miljoen euro. Daar mag je inmiddels minstens 20 miljoen euro bij optellen en daarmee is Cody voor ons onhaalbaar geworden."