'Winterse transferplannen voor Vitesse: Wittek vertrekt, ex-spelers keren terug'

22 november om 22:15

Het is nog niet zeker dat Maximilian Wittek tot het einde van dit seizoen bij Vitesse blijft. De Duitse wingback is dit seizoen nog niet op zijn allerbest, maar heeft in voorgaande jaren zichzelf bewezen. Thomas Letsch zou nog steeds erg gecharmeerd van hem zijn en wil Wittek zijn Bundesliga-droom uit laten komen. Vitesse zou ter vervanging een oogje hebben op oud-Feyenoorder Edgar Ié.

De verdediger stak niet onder stoelen of banken dat hij graag nog eens in de hoogste competitie van zijn thuisland zou willen spelen. Nu zijn oude trainer naar VFL Bochum is vertrokken lijkt die droom dus binnen handbereik. Volgens Voetbal International was Letsch bij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles aanwezig, voornamelijk om de banden met Wittek warm te houden. Financieel zou Vitesse ook een stap kunnen zetten door de verkoop van de vleugelverdediger.

Bij Vitesse lijken ze deze winter niet alleen op zoek te gaan naar een eventuele vervanging van Wittek. Daarbij zou de naam van Sontje Hansen van Ajax zijn gevallen. Vitesse zou hem graag zijn speelminuten in de Eredivisie willen gunnen. Ook Marco van Ginkel wordt gevolgd voor een terugkeer op het oude nest. Achterin wordt Wesley Hoedt (Anderlecht) gelinkt aan een overstap naar Arnhem. Voor de backposities komen Brian Plat, Derry John Murkin (allebei FC Volendam) en Ié naar voren. De laatste is op dit moment clubloos, maar hij speelde ooit voor Feyenoord.