Update: WK-droom spat uiteen voor Hernández, Frankrijk bevestigt horrorblessure

Update: WK-droom spat uiteen voor Hernández, Frankrijk bevestigt horrorblessure

23-11-2022 07:29
18

Het lijkt erop dat Lucas Hernández een zware blessure over heeft gehouden aan het duel met Australië. De verdediger van Bayern München zou volgens RMC Sport problemen hebben met zijn kruisband. De gevreesde scheur in zijn kruisband wordt ook niet uitgesloten.

Na tien minuten voetballen moest Lucas Hernández al naar de kant, omdat hij zich verstapte bij de openingsgoal van Australië. Die werd uiteindelijk gemaakt door Craig Goodwin. De verdediger van Bayern München moest uiteindelijk vervangen worden door zijn broer Theo Hernández. Lucas zal zo snel mogelijk een MRI-scan ondergaan, maar er wordt gevreesd dat belangrijke delen in zijn knie lang zullen moeten herstellen.

Ook Didier Deschamps vreesde na afloop van het duel al voor het ergste als het om Lucas Hernández ging. "Het ziet er niet goed uit bij hem. Dit was duidelijk een zwarte vlek op deze avond." Doelman en aanvoerder Hugo Lloris zag al snel dat het er niet goed uit zag. "Het is een groot verlies, als mens en als speler op het veld. Zijn knie zag er echt aangetast uit. Lucas heeft een belangrijke rol in ons team. Het is een flinke klap, maar ook hier komen we overheen."

Voor de Fransen is het de zoveelste blessure in de race naar het WK. Eerder gingen Paul Pogba, N’Golo Kanté, Presnel Kimpembe en Karim Benzema al niet mee naar Qatar. Daar kwam in de voorbereidende trainingen Christopher Nkunku nog bij. Raphaël Varane is ook nog niet helemaal fit, maar de verdediger van Manchester United is wel mee naar Qatar gevlogen.

Update: Lucas Hernández heeft zijn voorste kruisband afgescheurd, bevestigt de Franse nationale ploeg. Met Hernández ziet Didier Deschamps zijn zevende speler wegvallen. 'Slachtoffer van een gescheurde voorste kruisband van de rechterknie. Hernandez moet het WK opgeven. De hele groep wenst hem een zo goed mogelijk herstel', klinkt het op de officiële kanalen.

Doordat er geen vervanger voor de geblesseerde Karim Benzema wordt opgeroepen, vervolgt Frankrijk de jacht op prolongatie van de wereldtitel met 24 spelers.