Denemarken razend: 'Het is belachelijk, het slaat gewoon nergens op'

Denemarken razend: 'Het is belachelijk, het slaat gewoon nergens op'

23-11-2022 07:45 Laatste update: 15:05
73

Simon Kjaer, aanvoerder van Denemarken, is niet te spreken over de houding van FIFA op het WK. Hij vindt het 'belachelijk' dat aanvoerders de OneLove-aanvoerdersband niet mogen dragen.

Denemarken deed tijdens de warming-up voor het duel met Tunesië (0-0) een stil protest, door in een compleet zwart shirt warm te lopen. "Het is belachelijk in wat voor positie de FIFA ons brengt", laat Kjaer optekenen door het Algemeen Dagblad. Kjaer stelt dat een zwart inloopshirt dragen het minste is wat Denemarken kon doen, al had hij liever de OneLove-band om gehad. FIFA dreigt met een gele kaart, wanneer een aanvoerder de desbetreffende band draagt.

"Mensen die zeggen dat ik dat had moeten riskeren, hebben makkelijk praten. Als ik na vijf minuten in een positie kom waarin ik eigenlijk geel moet pakken, benadeel ik mijn team", foetert Kjaer. "Een band met deze boodschap verbieden... Dat is volledig in tegenspraak met waar ik vandaan kom, hoe ik opgegroeid ben en de waarden die ik heb. Het slaat gewoon nergens op."

Kjaer denkt dat FIFA onder druk gezet kan worden. "Volgens mij zijn er veel landen die op dezelfde lijn zitten, die moeten hun krachten bundelen. Dan denk ik dat verandering best mogelijk is. Iemand moet hier gewoon iets aan doen."