'De Vrij senior geniet in Doha, Sneijder mist topkwaliteit bij Nederlands elftal'

'De Vrij senior geniet in Doha, Sneijder mist topkwaliteit bij Nederlands elftal'

23-11-2022 12:00 Laatste update: 12:16
39

Daags na de ontspannen en gezellige training van het Nederlands elftal, gaat de focus weer vol op Ecuador. Woensdag werkt Oranje een besloten training af. Er wordt onder meer een elf tegen elf-partij gespeeld.

Familie, vrienden en Sneijder
Het was dinsdag uiterst gezellig in Doha, waar vrienden en familie van de spelers en de staf massaal een bezoekje brachten. Zo ook Jan de Vrij, de vader van Stefan, die er in Brazilië ook bij was. "We zijn zondag met een familievlucht gekomen. Alleen Daley Blind, Memphis Depay en Stefan waren er in 2014 ook bij. Het is dus een nieuw gezelschap van vrienden, ouders en overige familie. Het gaat allemaal leuk met elkaar om", aldus de vader des huizes in gesprek met SBS6.

De naasten van Cody Gakpo, die tegen Senegal zorgde voor de verlossende 0-1, kwamen ook een kijkje nemen. 'Familie van Cody Gakpo is er ook. Nuchtere mensen. Die zorgen wel dat de maker van de 1-0 tegen Senegal niet zal gaan zweven', zo schetst het Algemeen Dagblad.

Ook recordinternational Wesley Sneijder bracht een bezoekje aan Oranje. De voormalig middenvelder, die in 2019 zijn carrière afsloot in Qatar, verwacht niet dat Oranje het WK wint. "Zo'n eerste wedstrijd, daar moet je doorheen. En als je 'm wint, is alles positief. Terwijl, als ik eerlijk ben: ik heb tegen Senegal niet de aanstaande wereldkampioen zien spelen. Ik mis bij Oranje topkwaliteit in de voorhoede. En wie gaan de steekpasses geven? Hoever Oranje komt? Kwartfinale. En dan eruit. Dat zeg ik steeds", aldus Sneijder tegen het Algemeen Dagblad.

 Focus op Ecuador
Komende vrijdag wacht alweer het duel met Ecuador. Maarten Wijffels, verslaggever van het AD, legt in de AD Voetbal Podcast uit hoe het Nederlands elftal zich woensdag voorbereidt op het treffen met de Zuid-Amerikanen. "Het is woensdag, twee dagen voor de wedstrijd. Dan is het dus weer elf tegen elf achter gesloten deuren. Er zijn wel twee spelers beschikbaar voor interviews. Steven Berghuis en Davy Klaassen."