Kudus vol zelfvertrouwen: 'Neymar is niet beter dan ik, hij is alleen bekender'

23 november om 18:16
Laatste update: 23 november om 18:30

Mohammed Kudus vindt dat hij even goed is als PSG-ster Neymar. Dat heeft de aanvaller van Ajax woensdag gezegd in een interview met The Guardian. Volgens Kudus is het enige verschil met de Braziliaanse superster dat hij bekender is. 

"Neymar is echt niet beter dan dat ik ben", begint Kudus. "Hij is gewoon een bekendere speler. Dat is alles." De Ghanees kreeg het in september met Neymar aan de stok tijdens een oefenduel tussen Brazilië en Ghana. "Hij verdedigde zijn land en ik verdedigde mijn land. Ik liet niet met me sollen. Wat hem voor nu beter maakt, is dat hij al veel heeft bereikt. Maar ik kom daar ook snel."

Ghana begint donderdag aan het WK, maar is niet in de beste vorm, weet Kudus. "We zijn de laatste tijd niet geweldig geweest, maar ik weet wat ik voel als ik met de jongens praat en als het team bij elkaar is. De sfeer is echt geweldig en dit team zal snel heel goed worden. Misschien niet direct, maar binnenkort wel." Kudus weet wat zijn taken zijn bij het nationale elftal. "Ik moet degene zijn die de kansen creëert. Deze groep bestaat uit veel verschillende spelers. Ik zie zo snel niet iemand die op mij lijkt qua spel." 

"Als ik degene ben die iets onvoorspelbaars moet doen om kansen te creëren, dan doe ik het." Ook als het vaak tot balverlies leidt. "Als ik de bal tien keer verlies, maar door mijn gewaagde spel wel aan de basis sta van één doelpunt, dan doe ik het", zegt hij zelfverzekerd. "Mijn coach heeft me in ieder geval nooit verteld dat ik de bal eerder moet afgeven."

Ghana komt donderdag uit tegen Portugal op het WK in Qatar. De andere landen in Groep H zijn Zuid-Korea en Uruguay.