De Bruyne botst met Alderweireld: 'Was niet goed, we zochten te veel de lange bal'

23 november om 23:05
Laatste update: 23 november om 23:30

Kevin de Bruyne en Toby Alderweireld hadden een akkefietje in de wedstrijd van België tegen Canada. Het liep niet bij de Rode Duivels en dat bracht enige frustatie met zich mee. De Bruyne heeft na afloop van het duel duidelijkheid geschept.

"Ik vond dat we in de eerste helft een foute manier van opbouwen hadden, we vonden de ruimte niet terwijl die ruimte er wel degelijk was", zegt hij tegenover Sporza. "Dat hebben we tijdens de rust bijgesteld, waarna het iets beter was. Al was het als ploeg nog altijd niet goed genoeg." 

Toen België scoorde, vierde De Bruyne het doelpunt niet. In plaats daarvan, liep hij naar bondscoach Roberto Martínez. Toen Alderweireld er ook bij kwam, ontstond er een woordenwisseling. Een vinger van Alderweireld ging verwijtend omhoog, waarop De Bruyne reageerde met een wegwerpgebaar. 

Dat was ook waar de discussie met Alderweireld over ging. "Ik denk dat er meer ruimte lag dan er gezien werd en vond dat we te veel de lange bal zochten terwijl er wel ruimte lag om erdoor te komen. Maar goed, wat discussie over de manier van spelen is geen probleem", gaat hij verder.

België kroop door het oog van de naald tegen Canada. Zondag staat voor de Rode Duivels de wedstrijd tegen Marokko op het programma.