Amrabat onthult waarom hij bijna te laat was voor tweede helft Marokko-Kroatië

24 november 2022 om 06:56

Sofyan Amrabat miste woensdag bijna het begin van de tweede helft tijdens het WK-duel van Marokko met Kroatië. De 26-jarige middenvelder kwam te laat uit de kleedkamer, tot frustratie van bondscoach Walid Regragui. 

Beide teams stonden alweer op het veld, maar moesten wachten op Amrabat. "Ik heb er al heel veel grappige en leuke dingen over gelezen, maar ik had een beetje last van mijn lies", vertelt de Fiorentina-speler bij ESPN. "Ik werd behandeld door de fysio en daarom had ik mijn scheenbeschermers afgedaan. Iemand anders had zijn handdoek erop gelegd, dus ik was mijn scheenbeschermer kwijt."

Terwijl de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord nog druk naar zijn scheenbeschermers zocht, stonden de andere spelers van Marokko en Kroatië alweer op het veld. "Iedereen was al buiten. Ik zoeken en zoeken... Ik bleef rustig, want ik had niet door dat iedereen al op het veld stond. Ik hoorde later pas van onze aanvoerder dat de scheidsrechter had gezegd: Als hij niet komt, gaan we gewoon beginnen."

Amrabat kon nog geen duidelijkheid verschaffen over de blessure van Noussair Mazraoui, die verkeerd terecht kwam en zich moest laten vervangen met een heupblessure. "Hij was in het ziekenhuis om wat scans te maken. Hij zei zelf dat het al wat beter ging en hij minder last had." De Leeuwen van de Atlas spelen zondag tegen België hun tweede WK-wedstrijd.