Meulensteen: 'Ajax was een kans, maar had woord al aan Australië gegeven'

Meulensteen: 'Ajax was een kans, maar had woord al aan Australië gegeven'

24-11-2022 12:08
14

René Meulensteen vestigde zijn naam als assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en is momenteel de rechterhand van de Australische bondscoach Graham Arnold op het WK. Toch werkte hij nooit in de Nederlandse top, al scheelde het niet veel.

Meulensteen was dicht bij een rol bij Oranje. "Dat was in 2016 toen Danny Blind bondscoach was. Ruud van Nistelrooij haakte af als assistent, ik heb een gesprek gehad", vertelt hij aan Voetbal International. "Toen hebben ze voor Dick Advocaat gekozen, om de media tevreden te stellen, denk ik. Dat was een serieuze mogelijkheid om iets bij het Nederlands elftal te doen. Dat zag ik wel zitten uiteraard. Blind heeft mij netjes gebeld en ik heb ze succes gewenst."

Ook had Meulensteen aan de slag kunnen gaan bij Ajax. "Erik ten Hag belde me op, hij zag een rol voor mij in zijn staf. Maar ik had in die periode mijn woord al aan Australië gegeven. Als ik mijn woord geef, houd ik me daar aan. Het was een kans, maar ik kan daar geen spijt van hebben omdat ik dit avontuur met overtuiging aanging." Sinds 2018 fungeert hij als assistent van Arnold. Australië begon het WK met een 4-1 nederlaag tegen Frankrijk.