'Barça vertrouwt Uruguay niet en dreigt met ondernemen juridische stappen'

'Barça vertrouwt Uruguay niet en dreigt met ondernemen juridische stappen'

24-11-2022 12:11
17

FC Barcelona maakt zich zorgen om verdediger Ronald Araújo. De verdediger is geblesseerd, maar werd door de Uruguayaanse bond wel opgeroepen voor het WK. Araújo onderging in september nog een operatie. 

De Catalanen wilden hem op een voorwaarde wel af laten reizen naar Uruguay. Araújo zou niet in actie mogen komen, maar hij zou meegaan voor het teamgevoel. Uruguay zette echter nooit een handtekening onder dat document en Barça maakt zich nu zorgen dat Araújo vervroegd in actie gaat komen, meldt RAC1.

Daarom dreigt de Spaanse grootmacht met het ondernemen van juridische stappen. Volgens Barcelona houdt Uruguay zich niet aan het trainingsschema en zou hij al veel te zwaar trainen. Er is veel onrust. Uruguay doet naar alle waarschijnlijkheid nog geen beroep op Araújo tijdens de groepswedstrijden. Mocht Uruguay naar de knockout-fase gaan, is zijn rentree niet uitgesloten.

Barça heeft een slechte ervaring met Samuel Umtiti, die zijn knie forceerde om op het WK in 2018 uit te komen voor Frankrijk. Dat ging helemaal mis waardoor de Fransman inmiddels geen schim van zichzelf meer is. Eenzelfde soort scenario moet koste wat het kost voorkomen worden.