Memphis dichterbij: 'Maar ik ga mijn kaarten nu niet opengooien'

Memphis dichterbij: 'Maar ik ga mijn kaarten nu niet opengooien'

24-11-2022 13:20 Laatste update: 13:36
7

Bondscoach Louis van Gaal heeft bevestigd dat Memphis Depay goed heeft gereageerd op het halfuur dat hij speelde tegen Senegal. Volgens Van Gaal is hij nu klaar voor de volgende stap, maar het is nog niet bekend of hij in de basisopstelling verschijnt.

Wat Van Gaal precies van plan is met Memphis, wil hij nog niet prijsgeven. "Die vraag kan ik nu nog niet beantwoorden. Als ik ga vertellen wie er start en wie er niet start, dan laat ik in mijn kaarten kijken. Ik weet de opstelling van Ecuador ook niet. Ik weet niet of Enner Valencia speelt, dat scheelt een slok op een borrel", zegt hij op de perconferentie.

"We hebben de intensiteit opgeschroefd en hij heeft nu dertig minuten gespeeld. Daar heeft hij niet zoveel last van gekregen. Dan gaan we naar de volgende stap en dat is 45 minuten. We hebben data en na vergelijkingen komen we tot het besluit wanneer hij 90 minuten gaat spelen", ging hij verder.

Memphis doet weer volledig mee met de groepstraining. "Daar moet hij oncontroleerbare bewegingen maken. Dat is heel belangrijk", besluit Van Gaal over zijn herstel.