Van Gaal ontving 'cadeautje' met selectie: 'Ze zijn zó met elkaar bezig'

Van Gaal ontving 'cadeautje' met selectie: 'Ze zijn zó met elkaar bezig'

24-11-2022 14:21
24

Louis van Gaal is dolgelukkig met de selectie van het Nederlands elftal. Hij ziet dat er aan motivatie geen gebrek is. Van Gaal vindt dat het team buitengewoon leergierig is, maakte hij donderdagmiddag kenbaar op de persconferentie.

"Ik heb de groep niet voor niets al een jaar geprezen", liet hij optekenen. "Ik heb de groep niet voor niets bij elkaar gehouden en gekozen voor weinig wijzigingen. Ik heb deze groep heel gelaten vanwege het feit dat ze zo professioneel zijn."

"Ze zijn zó met elkaar bezig om beter te worden. Het is voor mij een cadeautje. Dat zie je dan ook aan mij af: het is leuk." Eerder in de persconferentie gaf Denzel Dumfries al aan gelukkig te zijn met de bondscoach. "Van Gaal geeft veel vertrouwen, veel duidelijkheid. Iedereen weet waar hij aan toe is. Het teamproces heeft een stijgende lijn."

De beste spelers in de selectie zijn Memphis Depay en Frenkie de Jong, zei Van Gaal. "De gemiddelde kwaliteit bij ons is hoger dan in 2014. Dan heb ik het niet over het hoogste niveau, Memphis en Frenkie de Jong tikken dat misschien aan", aldus Van Gaal.