OneLove-banden gaan als de brandweer: 'We hebben er meer dan 10.000 verkocht'

24 november 2022 om 17:14
Laatste update: 24 november 2022 om 19:09

De verkoop van de veelbesproken OneLove-armband gaat na het verbod van de FIFA als de brandweer. Roland Heerkens, eigenaar van een van de weinige fabrieken die de banden produceert, stelt dat de belangstelling bijna niet meer bij te houden is. 

De Telegraaf bezocht de fabriek, en sprak daar met Heerkens. "We hebben er meer dan 10.000 verkocht. De laatste week de meeste. Kunnen we het nog aan? Het is aanpezen. Het is de drukste periode die we kennen. Het WK, Black Friday, Kerstmis en Sinterklaas. Het gaat heel Europa door, maar we krijgen aanvragen vanuit de hele wereld. Het wordt een cult-fenomeen."

De banden worden door allerlei mensen besteld. "Het Europees parlement heeft ook 500 banden aangevraagd. We hebben er vanochtend 250 aangeleverd in Strasbourg. Het was op het laatste moment besloten en we hadden het al zo druk."

Ondanks de enorme drukte rekent Heerkens zich niet rijk. "Met vijf euro per stuk is het niet echt een money maker. Ik verdien er niet veel aan. Als je alle kosten in berekening neemt leggen we nog niet toe."