Iraans international Ghafouri gearresteerd: Ghoochannejhad uit zorgen

Iraans international Ghafouri gearresteerd: Ghoochannejhad uit zorgen

25-11-2022 11:48 Laatste update: 11:56
47

De Iraanse voetballer Voria Ghafouri is gearresteerd. De international, die niet actief is op het WK, werd na een training met zijn club Foolad Khuzestan opgepakt. Reden voor zijn arrestatie was omdat hij 'propaganda tegen de staat' zou hebben verspreid. 

Daarmee zou Ghafouri, die 28 keer in actie kwam voor Iran, de nationale ploeg in diskrediet hebben gebracht. Ghafouri, die van Koerdische afkomst is, heeft op social media gezegd dat de Iraanse regering moet stoppen met het doden van Koerden. Ghafouri werd in 2018 ook al eens gearresteerd, toen hij kritiek had op de minister van Buitenlandse zaken. 

Voormalig PEC Zwolle en sc Heerenveen-speler Reza Ghoochannejhad, die met Ghafouri samenspeelde bij Iran, maakt zich zorgen. "Hij ging naar de club om te trainen en is op de club opgepakt. Omdat hij zich heeft uitgesproken over de protesten die gaande zijn. Hij heeft de bevolking een steuntje in de rug gegeven door een statement te maken en is opgepakt", aldus de oud-aanvaller in de studio van de NOS. 

De spelers van Iran waren afgelopen maandag tegen Engeland muisstil toen het volkslied werd afgespeeld. Of hen bij terugkomst in Iran een soortgelijke straf staat te wachten, is nog onduidelijk. "Dat zal moeten blijken na het toernooi. De jongens hebben een statement gegeven. Vanuit het oogpunt van de bevolking is dat een beetje mosterd na de maaltijd, maar ze hebben wel een statement gemaakt dat ze ertegen zijn. Dat is niet goed bevallen bij het regime."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie