Frankrijk ziet sterkhouder terugkeren: 'Hij is fit en klaar om te spelen'

Frankrijk ziet sterkhouder terugkeren: 'Hij is fit en klaar om te spelen'

25-11-2022 14:00 Laatste update: 14:04
2

Frankrijk kan in de wedstrijd tegen Denemarken weer een beroep doen op Raphaël Varane. De verdediger van Manchester United liep in oktober tijdens het duel met Chelsea een hamstringblessure op, maar werd wél meegenomen naar het WK in Qatar door bondscoach Didier Deschamps.

Varane verliet de wedstrijd op Stamford Bridge met tranen, toen het WK plots een groot vraagteken werd. Scans toonden echter aan dat de blessure niet zo ernstig was als gevreesd. Het was een race tegen de klok voor Varane en hij werd toch nog opgeroepen. De wedstrijd tegen Australië kwam nog te vroeg, maar tegen Denemarken kan hij weer spelen.

"In principe was hij vorige week ook fit, maar nu is hij er echt klaar voor", zegt Deschamps op de persconferentie. "Hij heeft ervaring en het belangrijkste is dat hij er zowel fysiek als mentaal klaar voor is. Ik weet dat hij dat is."

Frankrijk heeft achterin keuze zat. Tegen Australië startten Dayot Upamecano en Ibrahima Konaté. FC Barcelona-verdediger Jules Koundé viel in. Ook William Saliba en Axel Disasi behoren tot de opties.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie