'Brazilië stelt plan op: Neymar komt in knock-outfase weer in actie'

'Brazilië stelt plan op: Neymar komt in knock-outfase weer in actie'

25-11-2022 14:38 Laatste update: 15:17
11

De enkelblessure van Neymar is niet zo ernstig als werd gedacht. Dat heeft zijn entourage verklapt, schrijft SPORT. Neymar hoeft niet naar huis en kan in de knock-outfase van het toernooi weer in actie komen. 

Neymar liep de blessure donderdagavond op in het duel met Servië. De sterspeler ging erbij zitten en kon niet verder. Doktoren hebben vastgesteld dat het om een verzwikte enkel gaat. De graad van de blessure moet nog bevestigd worden, maar er is al wel een plan opgesteld.

Brazilië moet het tegen Zwitserland hoe dan ook zonder Neymar doen. Bij winst op de Zwitsers, wordt Neymar ook gespaard voor het duel met Kameroen. Mochten de Goddelijke Kanaries als eerste in de groep eindigen, komen ze tot 5 december niet in actie. Tegen die tijd is de Paris Saint-Germain-speler volledig hersteld. 

Neymar heeft in totaal al veertien verschillende enkelblessures opgelopen in zijn carrière. Tellen we de hersteltijd van die blessures bij elkaar op, is hij door aanslagen op zijn enkel al 358 dagen uit de roulatie geweest.